spicey broccolisoep

spicey broccolisoep
deze pagina delenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail to someone

De herfst, zoals die zich tot nu toe toonde afgelopen maand, is één van mijn lievelingsseizoenen. Overdag een fris zonnetje en ‘s avonds een hemel vol sterren. Bij uitstek een jaargetijde om de staafmixer te pakken voor een verwarmende soep.


broccolisoep (2 personen)

» ingrediënten
½ liter water
½ bouillonblokje
1 ui
1 knoflookteen
1 stronk broccoli in roosjes gesneden
1 theelepel kurkuma
1 gedroogd fijngevijzeld rood pepertje
1 (kleine) handvol zonnebloempitten
1 handvol taugé
paar blaadjes basilicum (fijn gescheurd)

» werkwijze
Zet het water met het bouillonblokje op in de pan op zacht vuur. Fruit de ui en knoflook ondertussen in een andere pan. Roerbak de broccoliroosjes, rode peper en kurkuma 5 minuten mee. Voeg dit mengsel toe aan het water dat nu zachtjes kookt. Deksel op de pan en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Blend het geheel tot een egale soep. Laat nog zachtjes 5 minuten warmen. Lepel de soep in grote kommen. Om het af te maken: voeg de taugé en zonnebloempitten toe. Strooi de basilicum erover.

Foto: gluten-free goddess

Leave a reply